T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / ACIPAYAM - Kumavşarı Yadeller Ortaokulu

TARİHÇE

Kumavşarı Köyü'nde geçmiten günüzüme eğitim.

OKULUN TARİHCESİ

Denizli ili Acıpayam ilçesine bağlı olan Kumavşarı köyünde eğitim – öğretim faaliyetleri 1939 yılında köy camisinde ilkokul olarak başlamıştır. Her yıl öğrenci sayısının artması nedeniyle cami de yetersiz kalınca köy meydanında caminin karşısında harabe haldeki boş bir evde devam etmiştir. İlk defa 1946 yılında iki derslikli müstakil bir okul açılmıştır. 1966 yılında ise şu an halen okulun bulunduğu bahçe içerisine üç derslikli bir ilkokul binası yapılmıştır. 1970 yılında Burdur ili ve çevresinde meydana gelen depremde iki derslikli bina hasar görmüş ve bu binanın yerine aynı bahçe içinde ayrı bir altı derslikli bina daha yapılmıştır.

Köydeki eğitim – öğretim faaliyetlerine ilkokul ile birlikte 1979 yılında ortaokul da katılmıştır. Bir müddet ilk ve ortaokul aynı binayı kullanarak eğitime devam etmiştir. Daha sonra ortaokul Kumluk mevkiine yapılan derneğe ait kullanılmayan yatılı Kur’an Kursu binasına taşınmıştır. Burada 1989 yılına kadar eğitim ve öğretime devam etmiştir. 1989 yılında şu an hala kullanılan eski karakol binası yerine devlet vatandaş işbirliği ile yapılan üç derslikli binasına taşınmıştır. Bütün bunların yanında binaların ayrı ayrı yerde olması, eğitim – öğretim faaliyetlerini olumsuz etkilemiş olması ve binaların yetersiz olması gibi nedenlerle yine devlet vatandaş işbirliğine dayanan yeni bir bina inşa edilmiştir. Yeni bina inşaatı 15.03.2002 tarihinde yapılmaya başlanmış, su basman kısmı hayırsever Yadeller Derneği’nin yardımı, okul derneği ve belediye başkanlığının ortak katılımı ile kısa sürede tamamlanmış ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kalan kısım inşaatın tamamlanması için teslim edilmiştir.

Aynı yıl 17.07.2002 tarihinde İl Özel İdaresi tarafından ihale yapılmıştır. Binanın yapımını Karlı İnşaat almıştır. Bu şirket de büyük bir özveri ile çalışarak inşaatı 24.04.2003 tarihinde tamamlamıştır. Aynı günde yeni okul binasının anahtarını okul müdürü Mehmet Hilmi Coşkun’a teslim etmiştir.  2003 – 2004 eğitim – öğretim yılından itibaren bu yeni binada öğretime devam edilmektedir.

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle 12 yıllık kesinitisiz eğitim uygulmasına geçilmesi sebebiyle İlköğretim kurumları İlkokul ve ortaokul olarak ayrılmış, Ortaokul Müdürlüğü okul binasında eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

Okul binası köyün her türlü eğitim ve öğretim ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitededir. 12 derslik, 1 fen laboratuvarı, 1 kütüphane, 1 çok amaçlı salon, idare odaları, çeşitli kullanım alanları ve depolara sahip bina 2015 yılından itibaren “Fatih Projesi” kapsamında gerekli altyapı ve 2. Faz Etkileşimli tahtalarla donatılmış ve eğitim – öğretim faaliyetlerine tüm verimliliği ile devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.10.2018 - Güncelleme: 02.01.2024 11:21 - Görüntülenme: 411
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
Tarihçe, Geçmiş,,